KURS ÜCRETLERİ
KURSLARIMIZDA SENET, SÖZLEŞME VE BENZERİ UYGULAMALARDA BULUNMUYORUZ. AMACIMIZ, SİZİN ZORUNLU OLARAK DEĞİL MEMNUN KALDIĞINIZ VE İHTİYACINIZ SÜRESİNCE KURSLARIMIZA DEVAM ETMENİZDİR.AYLIK KURS ÜCRETLERİMİZ ...
Bale Okulumuz'un amaçları ; Bale eğitimi ile bale kültürünü benimsetmek, beden estetiğini geliştirmek, ritmik ve melodik hafızayı güçlendirici egzersizlerle müziksel işitmeyi kuvvetlendirmek.
* Bale kursu 10 kişilik grup dersleri hobi ve hazırlık için haftada 1 saat ( Sertifika için hazırlık sonunda haftada 2 saat zorunludur. )
* Ritmik jimnastik
* Solfej
* Klasik bale
* Modern dans
* Çalışmalar yıl sonunda sergilenir.
* Eğitim 8 Akademik yıldır her yılın sonunda seviye sınavı yapılarak başarı belgesi verilir. Programın tamamını bitirildiği takdirde MEB sertifika sınavına girmeye hak kazanır.
Programa katılma şartları:
* Öğrenciler kendi yaş sınırındaki gruplarla programa katılabilir
Kurs ücretimiz haftada 2 saat aylık KDV dahil 2000 TL ,
GÖRSELLERİMİZ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.
BÖLÜMLERİMİZ
Toplam 8 Akademik yıldır (Bir akademik yıl 64 saattir. ) Her Akademik yılın sonunda sınav olur ve sonucunda öğrenci ya bir üst seviyeye geçer yada aynı seviyeyi tekrar eder.Sınavı geçen öğrencilere girdiği seviyenin başarı belgesi verilir. Programın tamamını bitirildiği takdirde MEB sertifika sınavına girmeye hak kazanır.Öğrenci alacağı bu sertifika ile çeşitli kurumlarda usta bale öğretmenliği yapabilmektedir.
- Jazz Dans, Bale. Ülke Dansları
- Jazz Dans, Ülke Dansları
- Modern Dans, Latin, Vals, Tango, Jazz Dans, Liric Dans
- Flemenco, Vals, Tango, Polca, Kalinka, Kafkas, Charliston,Modern Bale Figürleri, Liric Dans, Bale kolaj
İS 300 ile 1300 arasında Avrupa'da dansın izi kayboldu. Kiliselerde yasaklandı. O dönemde alanlarda gösteriler yaparak dansı yaşatmaya çalışan bazı gezgin dansçı oyuncular dışında, dansın yeniden canlanmasını sağlayacak tiyatro benzeri topluluklar da yoktu. Rönesans'la birlikte dans Eski Yunanistan ve Roma'nın öbür sanatları gibi yeniden yaşamın bir parçası olmaya başladı.Kiliseden kovulan dans İtalyan soylularının düzenledikleri görkemli balolarla saraylara girdi. Balo ("ballo") İtalyanca'da dans anlamındadır ve bale sözcüğü de bu sözcükten türemiştir. 1547'de İtalya'nın soylu ailelerinden Catherine de Medicis Fransa kraliçesi olunca, dansa karşı ilgi Fransız sarayına taşındı ve dans burada da coşkuyla karşılandı. 1661'de Kral XIV. Louis iyi dans etmenin kurallarını ve ölçütlerini belirleyen ilk Kraliyet Dans Akademisi'ni kurdu. Bu nedenle birçok bale terimi Fransızcadır. Baleyle ilgili hemen her şey bu kurumda geliştirilmiştir.
4-5 Yaş çocuklar için uygun olan Pre-Ballet sınıfları, bu yaş grubundaki çocukları bale sanatıyla tanıştırmaktadır. Erken dönemde baleyle tanışan çocukların, diğer yaşıtlarına göre daha esnek olduğu; iç disiplinleri daha çabuk geliştiği, akademik başarılarının arttığı, yer ve yön farkındalığı kazandığı, vücutlarının anatomik yapısı, algılarının geliştiği saptanmıştır.Öte yandan hiperaktivite tanısı konmuş çocuklar için bale çalışmaları, aktif ve sürekli değişken olduklarından dolayı uyum güçlüğü problemini çözmede yarar sağlamaktadır. Bale, öğrencilerin özgüvenlerinin gelişmesini sağlarken sanat dalı hakkında fikir sahibi olmalarını sağlamaktadır.
Klasik bale öğrenmenin insan hayatında şaşırtıcı etkileri olduğu saptanmıştır. İşitme engelli öğrencilerin, dans ederken zemin titreşimlerine uygun olarak hareket ettikleri ve ritmi algıladıkları gözlemlenmiştir. Öğrenciler bale sayesinde farklı bir konuda fikir sahibi ve özgüvenli bireyler olmaktadırlar.
Modern dans dikey hareket yanında, özellikle yapısında yer alan yatayda hareket tarzıyla diğer danslardan ayrışmakta ve katılımcıyı bedensel olarak zorlamaktadır. Modern Dans hayata olan bakışınızı da etkileyecek bir dans formudur.
BALE VE DANS BÖLÜMÜ KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ
* GÜLCE SAYAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI -YARI ZAMANLI BALE BÖLÜMÜ
* DESTAN TAŞDAN MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI - TAM ZAMANLI ÇAĞDAŞ DANS
* ZEYNEP NUR MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI - TAM ZAMANLI BALE ANA SANAT DALI
T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI
2019 SAGEP SINAV SONUÇLARI
AD-SOYAD BRANŞ SEVİYE NOT DERECE
LARA AKTAN BALE 2 83 PEKİYİ
MİLA KAHRAMAN BALE 2 7 7 İYİ
YEŞİM TUFAN BALE 2 80 PEKİYİ
DORUK DOĞAN BALE 2 86 PEKİYİ
I. GÖLGE ÖZDEMİR BALE 2 75 İYİ
SİMGE DAZKIR BALE 2 70 İYİ
Z.ADA KAPUSUZ BALE 2 80 PEKİYİ
A.CEYLİN YALVA BALE 3 70 İYİ
ELİF ALAN BALE. 3 75 İYİ
E.DERİN KESKİN. BALE 3 75 İYİ
GÜLCE SAYAR BALE 3 73 İYİ
SELİN GÖKÇETİN BALE 3 65 ORTA
23 ZEYNEP ILGIN TAMAN BALE 3 77 İYİ
24 ZEYNEP İPEK KARA BALE 3 76 İYİ
25 ZEYNEP NUR BALE 3 83 PEKİYİ
Kurs ücretimiz KDV dahil aylık 2000 TL dir
KURSLARIMIZDA SENET, SÖZLEŞME VE BENZERİ UYGULAMALARDA BULUNMUYORUZ. AMACIMIZ, SİZİN ZORUNLU OLARAK DEĞİL MEMNUN KALDIĞINIZ VE İHTİYACINIZ SÜRESİNCE KURSLARIMIZA DEVAM ETMENİZDİR.AYLIK KURS ÜCRETLERİMİZ ...
GÜZEL SANATLAR YETENEK SINAVLARI Yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara başvuru kılavuzuna göre, yetenek sınavı başvuruları 27 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sınav giriş belgeleri 9 Temmuz'da ilan edilecek. 2023 Yetenek Sınavı 10-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Aynı tarihte sonuçlar açıklanacak....
MÜZİK, TİYATRO, RESİM, BALE VE DANS KURS KAYITLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR....