Resim yapmak, duygu ve düşüncelerin çizgilerle, belirli tonlamalarla, kalem ya da boyayla, kâğıt üzerine ifade edilme sanatıdır. Bu sanatla ilgilenen kişiye ise ressam denilmektedir. Resim yapmak, tarih boyunca geçmişten günümüze gelen bir sanat dalıdır. Mağara duvarlarına çizilmiş resimler, insanoğlunun duygu ve düşüncelerini ifade etmekte bu sanatı kullandığını göstermektedir.
Resim yapma sanatını öğrenmek için bu konuda uzman kişiler tarafından özel ders alınması gerekmektedir. Çünkü kendi başına yapılacak olan resimler sadece bir karalamadan ileri gidememekte ve gelişme sağlayamamaktadır.
Resim kursuna yazılmadan önce size ders verecek olan öğretmenin bu konuda uzman olup olmadığını öğrenmelisiniz. Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olmasının yanı sıra, kendisini bu alanda geliştirmiş olması gerekir. Aynı zamanda kursu veren kurumun da M.E. B onaylı olmasına dikkat ediniz.
Resim kursunun süresi değişkenlik gösterebilmektedir. Bu tamamen kişinin öğrenme süresine bağlıdır. Çünkü resim bir yetenek işinden çok, tekniklerinin öğrenilerek geliştirilebilmesinden geçer. Çizgi çalışmaları, ölçüler, nesne çizimleri, geometrik formlar, renkler ve tonlamalar öğrenilmesi gereken detaylı bilgilerdir. Bu yüzden kurs kişinin resme olan yatkınlığına bağlı olarak 5–6 ay kadar sürebilmektedir. Bu süreçten sonra önemli olan kişinin sürekli olarak çizimlerle kendini geliştirmesidir.
Resim Kursu